La campanya “El Valor dels Aliments”, impulsada per la Fundació ENT, l’Associació de Naturalistes de Girona i Espai Ambiental, arriba a la seva fi. La campanya ha estat el marc per a la realització de diverses activitats d’educació i sensibilització ambiental, que han servit per visibilitzar la problemàtica del malbaratament alimentari a la nostra societat.

A continuació compartim un breu recull de les activitats realitzades i l’impacte que ha tingut la campanya:

  • 570 kg d’aliments de descart recollits dels comerços gironins, que van servir per elaborar 295 àpats servits gratuïtament. Podeu consultar el llistat de comerços col·laboradors aquí.
  • 1.222 kg d’aliments recollits a les dues espigolades celebrades al Parc Agrari del Baix Llobregat i Sant Martí Vell, amb l’ajuda de 23 voluntaris.
  • Formació especialitzada a 15 professionals dels sector de l’hostaleria per a evitar el malbaratament alimentari als seus restaurants.
  • Acords amb 18 parades del mercat del Lleó per a formar part d’un circuit estable d’aprofitament solidari d’excedents alimentaris.
  • Realització de 5 xerrades a diferents entitats i associacions sobre la temàtica del malbaratament alimentari. En total van assistir-hi 123 persones.
  • Elaboració d’un vídeo explicatiu amb els diferents agents relacionats amb el malbaratament alimentari, amb més de 900 visualitzacions fins al moment.

Els impulsors de la campanya volem agrair la participació a tots els voluntaris, comerços, professionals i col·laboradors que han fet possible la campanya.